Liquid error: Could not find asset snippets/bold-memberships-article.liquid
Brysselkål
BRYSSELKÅL – När jag var liten var Brysselkål det jag tyckte absolut sämst om på julbordet. Det smakade beskt, menlöst och inte ett dugg gott😫. Jag visste att det var nyttigt, för det sa alltid pappa, men det hjälpte inte direkt.

Idag har Brysselkålen blivit något av en favorit för mig och för (nästan) alla i familjen. Jag kan höra mig själv idag säga samma sak som pappa gjorde om hur nyttigt det är, men den stora skillnaden jämfört med hur jag åt som barn är att vi pimpar våra Brysselkål rejält med chili🌶, parmesan, sidfläsk och allt möjligt gott så att det blir en riktig smakexplosion.

Och Brysselkål är faktiskt väldigt nyttigt. Det innehåller mycket vitaminer (främst C, B, och A-vitamin och folsyra), mineraler (kalium och järn), fibrer och antioxidanter. Som jag skrivit tidigare så får du i dig hela dagsbehovet av C-vitamin om du äter 100g Brysselkål och nästan hela dagsbehovet av folsyra som är nödvändigt för cellernas ämnesomsättning och för bildningen av röda blodkroppar. Folat eller folsyra är särskilt viktigt att få i sig för gravida kvinnor. Eftersom Brysselkål är ovanjordgrönsaker har de också en låg mängd kolhydrater så de passar utmärkt om man följer en lågkolhydrat- eller ketogen kost.

Och sist men inte minst är Brysselkål i säsong till julen så det är dessutom bra pris på härligheten. 💁‍♂‍ Gillar du brysselkål och har du ett favoritsätt att laga på? Tipsa gärna👍🏻.

Lämna en kommentar

Populära produkter

Kung Markatta Tomater Krossade
Kung MarkattaTomater Krossade
Försäljningspris14 kr

Medlemmar betalar -29%

400 g
35 kr/kg
Renée Voltaire Agave Naturell
Renée VoltaireAgave Naturell
Försäljningspris40 kr

Medlemmar betalar -12%

330 g
166,67 kr/kg
Biofood Cashew Hela
BiofoodCashew Hela
Försäljningspris249 kr

Medlemmar betalar -20%

750 g
332 kr/kg