Liquid error: Could not find asset snippets/bold-memberships-article.liquid
Smoothieingredienser med lågt sockerinnehåll

Att ha mango och banan och andra frukter med högt naturligt sockerinnehåll är alltid gott men mängden socker kan lätt sticka iväg om man inte ser upp. Så här kommer lite inspiration för hur man kan göra en smoothie med lite lägre sockerinnehåll.

Och det är inte bara frukterna man stoppar i som kan vara bra att ha koll på. Många använder vaniljyoghurt eller apelsinjuice i smoothien och redan där är man uppe på en ganska hög sockerhalt.

Blomkål
Byt ut bananen mot blomkål för att hålla ner socker och fortfarande ha krämigheten kvar. Jag tror du kommer bli positivt överraskad av smaken.

Avokado
Det är min go to nr 1 och gör att även en vattenbaserad shake blir fyllig och fin. Den ger också ett bra tillskott av hälsosamma enkelomättade fetter, lösliga fibrer, vitaminer och mineraler. Och den håller dig mätt länge!

Selleri
Även om Selleri till största del består av vatten får du i dig fibrer, en rad vitaminer och mineraler.. Jag använder det mest för att jag tycker det ger en väldigt fräsch smak och konsistens.

Zucchini
En outsider i smoothies kanske men lite rolig att ha med. Innehåller bland annat C-vitamin, folat och kalium men tänk på att 95% av näringen sitter i skalet så behåll det på.


Spenat
Det här ä ren näringsbomb som jag pratat mycket om tidigare. Men tänk på att man inte ska äta för mycket eftersom den även innehåller oxalater som kan hindra upptaget av vissa viktiga näringsämnen.


Bär
Blåbär och björnbär har lågt sockerinnehåll men är packade med antioxidanter. Dessutom smakar de fantastiskt och ger en fin färg till vilken smoothie som helst.


Hur gör ni?
Har ni bra tips på lite sötare saker man kan byta ut i smoothien? 

Lämna en kommentar

Populära produkter

Kung Markatta Tomater Krossade
Kung MarkattaTomater Krossade
Försäljningspris14 kr

Medlemmar betalar -29%

400 g
35 kr/kg
Renée Voltaire Agave Naturell
Renée VoltaireAgave Naturell
Försäljningspris40 kr

Medlemmar betalar -12%

330 g
166,67 kr/kg
Biofood Cashew Hela
BiofoodCashew Hela
Försäljningspris249 kr

Medlemmar betalar -20%

750 g
332 kr/kg